feb
23

Hol több, hol kevesebb haj van a fésűnkben reggelenként, teljesen mindegy; a testünk így jelez nekünk, hogy mikor érzi jól magát, és így jelez akkor is, ha valami változásra vágyik.

 

Őszi szálak?
A haj hullatása nagyon sokszor azt jelképezi számunkra, valamit el kéne engednünk, dobnunk, de nem merjük. A haj persze méregtelenítve a testet, eldobja magát tőlünk, megválik a bőrtől, hiszen nem óhajtja már a kényes múltat. A hajhullás mindamellett gyakran belső feszültségből fakad, meg kéne lépni valamit, és ha nem merjük, akkor ez letargiává válik, mi magunk „hullunk el”, hiányzik belőlünk az energia, ezt is jelzi a haj. A haj egyébként erő és hatalom jelkép (gondoljunk csak Sámsonra), és mint ilyen, mutatja a behódolást, az erő és hatalom elvesztését, a függetlenség elvesztésétől való félelmeket.

 

Okok
Ha a haj hullik, azt mutatja, hogy igazából mi magunk is elhullani vágyunk, vagy éppen küzdünk ellene, de hullunk így is. A legjobb, ha ezt megértjük, feltérképezzük, és mielőbb a számunkra helyes utat választjuk. A hajhullás megállításához a test ápolásán, és rendbetételén, a vitaminpótláson túl szükségesek az alábbi lépések.

 

1.      1. egy hosszan elhúzódó döntéshelyzet azonnali tisztázása

2.       2.  a rettegések, félelmek feloldása, ha máshogy nem megy, az „úgy még nem volt, hogy sehogy se lett volna” mentalitással; de jobb, ha belső hitünkre hagyatkozunk

3.       3. az életenergiánk erősítése, pozitív, szép élményekkel, emlékekkel, örömforrások keresése

4.       4. ha régóta meg akarunk válni valamitől, de nem megy, most határozzuk el magunkat

5.       5. ha letargikusnak érezzük magunk, terápiázzuk magunkat, beszéljük meg magunkkal a   helyzetet, szedjünk elegendő C-vitamint, és együnk piros és sárga gyümölcsöket, ha szükséges, vonjunk be ebbe a folyamatba egy szakembert, aki átlendít a nagy akadályokon

 

      Ha ezek közül valahogyan magunkra ismertünk, érdemes elgondolkozni a dolgon; érdemes-e feláldozni magunkat és a testi egészségünket a saját döntésképtelenségünk,vagy tehetetlenségünk miatt? A válaszunk legyen "nem" erre a kérdésre, és tegyünk a lelki és testi épségünkért meg mindent, amit csak tudunk. A változástól lehet félni, de bátorság kell minden helyzet megoldásához, ezt ne felejtsük el.

A bejegyzés trackback címe:

https://hajhullas.blog.hu/api/trackback/id/tr832683536

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása