feb
18

Sziasztok!

 

A mai poszt a hajhullás hátterében álló betegségről szól.

A hajhullás oka ugyanis lehet a vérszegénység, ami nagyon gyakori fiatal lányoknál. Tünetei a fáradékonyság, levertség, kedvtelenség, szédülés, gyakori megfázás, illetve a koncentrálóképesség hiánya.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

A vérszegénység ezen kellemetlen tünetek mellett a hajhullás egyik gyakori kiváltó oka. A vérszegénység egyik fő oka a szervezet vashiányos állapota.

A vas legfontosabb feladat az oxigén és a szén-dioxid szállítása, ezt különböző kémiai reakciókon keresztül valósítja meg. A vas felszívódása sem egyszerű kérdés. Mindenképpen szükséges hozzá a C-vitamin jelenléte, illetve bizonyos eredetű vasak nehezebben szívódnak fel. A legkönnyebben a húsokból származó vas szívódik fel, de biztos Köztetek is vannak vegák, akiknél ez nem jön szóba.

Felsorolok kajákat, amik sok vasat találnak, remélem mindenki talál köztük olyat, amit szeret: gomba, mák, mogyoró, mandula, dió, kakaó, ribizli, libamáj, vörös húsok, szardínia, lencse, bab, pulykahús, spenót, sóska, szamóca, sárgabarack, tojás, paradicsomlé, borsó, körte, almalé.

A bejegyzés trackback címe:

https://hajhullas.blog.hu/api/trackback/id/tr922670502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása